6 viikkoa, 6 eri menua

VARAA

Tänä vuonna jokaiseen ilta-kattaukseen pääsee bussilla Turun keskustasta edestakaisin joten koko seurue voi rauhassa nauttia Vingruppenin kanssa rakennetuista viinipaketeista ja raikkaista drinkeistä. Toisena uutuutena on Taittinger lounge joka levittäytyy Kipinän terassille ja ympäröivään luontoon. Kansainvälisin ja pisin pop-up kesä alkaa jo kesäkuussa, antaen hieman erilaisen valikoiman esimerkiksi vihanneksia ja marjoja.

Pop Up Ravintola Kipinä on tapahtuma jossa koulutus- ja juhlapaikka muutetaan ravintolaksi jonka puikot annetaan vieraileville keittiömestareille. Keittiömestarit tuodaan keskelle saaristoa Kustaviin ja he tuovat oman näkemyksensä paikallisiin raaka-aineisiin. Ruokailu tapahtuu modernissa Pekka Vapaavuoren suunnittelemassa tilassa kansainvälisen kuvataiteen keskellä vain askelen päässä saaristoluonnosta. Rauhallinen ympäristö kerää kehuja niinkui kaverin kesäasuntoa vastaava tunnelma. Kipinään voi tulla suoraan mökiltä shortseissa ja juoda lasin hyvää shamppanjaa. Tämän jälkeen voi rauhoittua neljän ruokalajin ja muutaman keittiön tervehdyksen kattavaan menuun jonka kestoa mitotetaan tarpeen tullen jotta asiakas kerkeään seuraavaan lossiin.

UUTTA TÄNÄ VUONNA: Taittinger shamppanja lounge ja jokaiseen kello 19.00 kattaukseen tuleva bussikuljetus Turusta ortodoksiselta kirkolta.

 

 

  • Turku 9.6.–11.6. Mikko Marttinen ja Roni Toivari Turusta aloittavan Kipinän kesän lähiruokaa ja metsää juhlistavalla menulla. Marttinen ja roni ovat kurssikavereita mutta käyneet eri polun, palaten lopulta Turkuun. Toivari veti Kipinässä oman viikkonsa vuonna 2015 päättäen täyteen saliin. Hän on työskennellyt Ludussa kokkina, Hella ja huone -ravintolassa vuoromestarina sekä nyt Smörissä vuoromestarina. Marttinen on työskennellyt Olossa kokkina, Gastrobar Emossa vuoromestarina ja toimii nyt Kaskiksen keittiömestarina. Todellista turkulaista nuorta osaamista.
  • Ransa 6.–9.7. Kipinän valtaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla ranskalaiset maut. Laurent Holleville ja Sebastien Jeudy  Gouvieuxissa sijaitsevan Infa Le Manoir ravintolakoulusta tuovat viisihenkisen tiimin mukanaan innokkaista opiskelijoista. Alexis Denis, Pierre Wilmart, Ivan Pepdjonovic, Tracy Lepretre ja Bettina Bolouvi tulevat kahden keittiömestarin kanssa luomaan ainutkertaisen ranskalaisen menun Kipinään. Laurent on tuttu kasvo Turun ravintolamaailmasta. Hän työskenteli 7 vuotta ravintola Hermannissa sekä ennen paluutaan Ranskaan Herkkunuotassa keittiömestarina.

Infa Le Manoir

  • Miami 13.–16.7. Jonah Kim Miamista tulee Suomeen jo toista kertaa. Karu Izakayass ruoallaan ja rennolla meiningillä ihastuttanut Jonah pääsee taas tutustumaan saariston tuotteisiin japanilais-korealaisella tyylillä. Jaettavat pienet annokset ja aasian maut tuovat jotain aivan uutta Kipinän kesään. Rento yhdessäolo ja vahvat maut ovat pääosassa.

 

  • Tampere 20.–23.7. Mika Roito ja Pekka Salmela pyörittävät Ravinteli Berthaa, Ravinteli Huberia ja pitävät catering palvelua Tampereella. Uusia suunnitelmia miehillä pyörii aina mielessä, yhtenä esimerkkinä juuri lanseerattu Huberin Huilu -makkara. Rehellinen valmistutapa ja paikalliset raaka-aineet tulevat saamaan oman vahvan lisänsä Kipinän grillistä joka on uusiokäytössä oleva ahjo.

www.bertha.fi

www.ravintelihuber.fi

  • Islanti 27.-30.7. Fannar Vernhardsson on vieraillut Kustavin Kipinässä ja Food & Fun Turku festivaalissa aikaisemmin. Puhtaat pohjoiset maut ja vahva kokemus VOX ravintolan keittiöpäällikkönä ja Islannin kokkimaajoukkueen jäsenenä. Intohimoinen metsästäjä ja kalastaja tuntee tuotteensa ja niiden käsittelyn perinpohjaisesti ja tulee käyttämään esimerkiksi karitsaa joka on kasvanut alle kymmenen kilometrin päässä Kipinästä, kaikki osat hyödynnetään.
  • Norja 3.–6.8. Norjalaisen ravintola Eggetin kaksi pitäjää, Tony J. Martin, keittiömestari ja Roy Klausen, sommelier ja perustaja tulevat Stavangerista tutustumaan Suomen saariston raaka-aineisiin. Tony J. Martin vieraili ravintola Smörissä vuonna 2015. Tony on työskennellyt Reena Matbarenin keittiömestarina,Tango Bar and Kitchenin keittiömestarina ja on Norjan kokkimaajoukkueen jäsen. Roy:lla on kokemusta ravintoloista Tango, Hall Toll ja Bagatell. Kaikki lähtee lähiseudun ekologisista kauden raaka-aineista, korkealaatuinen tinkimätön laatu sekoitettuna alkemialla. Gutta Boys´lla on selkeä päämäärä, heidän tarkoituksenaan on nauttia avoimin mielin elämyksestä. Ruoka ja viini hyvässä tasapainossa.

Neljän ruokalajin menu 65 €, 4 kaadon viinipaketti 35€

Kattaukset torstaista sunnuntaihin klo 13.00, 16.00 ja 19.00. (Poikkeuksena 8.6. jolloin meillä on yhteistyökumppanikattaus)

Varaathan pöydän ja ilmoitat samalla ruoka-aine allergioista.

Varaa pöytä tästä

Seuraa meitä Facebookissa

Käytä Instagramissa hashtagia #kustavinkipinä

 

 

 
Back to top